Η εταιρίαΗ ιστορία του εκδοτικού οίκου Κυριακίδη είναι ενδεικτική της αγάπης για το βιβλίο και της αφοσίωσης στην ποιότητα και την επιστημονική ακρίβεια. Ξεκινώντας από τις πολυγραφημένες σημειώσεις του Αναστάσιου Κυριακίδη τον Δεκέμβριο του 1971, ο εκδοτικός οίκος αναπτύχθηκε και διαμορφώθηκε ως ένα σημαντικό κέντρο πνευματικής παραγωγής, με έμφαση στα επιστημονικά και πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Η αρχική διαδρομή του εκδοτικού οίκου χαρακτηρίστηκε από τη συνεργασία με σπουδαίους ακαδημαϊκούς και τη διαρκή επέκταση του φάσματος των θεμάτων που κάλυπτε. Ωστόσο, λόγω σοβαρών λόγων και μεγάλης περίσκεψης, ο ιδρυτής Αναστάσιος Κυριακίδης αποφάσισε να ζητήσει τη διάλυση του αρχικού εκδοτικού οίκου, ένα γεγονός που σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, αλλά και την αρχή μιας καινούργιας.

 

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η δημιουργία του νέου εκδοτικού οίκου που σύστησαν η Δέσποινα και ο Παύλος Κυριακίδης με την επωνυμία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. Οι Εκδόσεις Κυριακίδη είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος. Οι ειδικές γνώσεις, η μακρόχρονη εμπειρία των συνεργατών και η οικογενειακή παράδοση που μας χαρακτηρίζουν έχουν οδηγήσει σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα όσον αφορά τον αριθμό και το περιεχόμενο των νέων τίτλων. Επίσης έχει ήδη εδραιωθεί η συνεργασία μας με έγκριτους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού με στόχο την έκδοση κλασικών έργων και όχι μόνον στην ελληνική γλώσσα.

Το όραμα και η υπόσχεση των Εκδόσεων Κυριακίδη είναι η άριστη διαδικασία έκδοσης επιστημονικών συγγραμμάτων, εκπαιδευτικών βιβλίων, δοκιμίων, μελετών, λευκωμάτων και λογοτεχνικών έργων. Η δημιουργία του νέου αυτού εκδοτικού οίκου το 2013 συνιστά απερίφραστα τη βελτιωμένη συνέχεια της σαραντάχρονης πορείας που ήδη είχε χαραχθεί και διανυθεί ως τώρα. Από τη θέση πλέον αυτή και με το ήθος, τη συνέπεια και την αγάπη που μέχρι τώρα χαρακτήρισαν τη στάση απέναντι στη σοβαρή αυτή υπόθεση του βιβλίου, η νέα γενιά συνεχίζει περισσότερο αποφασιστικά στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.